Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Подорожі за кордон

Date: 11 вересня 2023 о 21:06
181 view

НЕЗАБУТНЯ АВСТРІЯ
Уже другий рік здобувачі освіти « Сузір’я» вимушені ,покинувши рідні домівки, перебувати на відносно безпечній території у місті Запоріжжі. По-різному дорослі сприймають реалії , у яких опинились, а от дітям подолати психологічні бар’єри, страхи набагато складніше. Сьогодні слова вдячності летять на адресу тих людей, чия праця покликана допомагати долати труднощі й поступово відновлюватись від страхіть , які принесла війна оріхів’янам у домівки. Незабутню подорож до Австрії організовували Уряди Австрії та Угорщини, Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Департамент освіти і науки Закарпатської ОДА та Департамент освіти і науки Запорізької ОДА, невимовна подяка депутату Запорізької обласної ради Лепетченко Алевтині Миколаївні, голові Закарпатської обласної військової адміністрації Віктору Микиті та Директору департаменту освіти Закарпатської ОДА - Марусинець Мар’яні Михайлівні, які разом з представництвом Австрії надали можливість нашим дітям подорожувати.

Група учнів 10-11 розпочали свою подорож до Австрії з міста Локенхауз. Саме в цьому місті знаходиться середньовічний замок на вершині скалистого пагорба -Замок Локенхаус: місце з унікальною атмосферою та історичним минулим. Територія замку випромінює історичні віхи давньої Австрії й надихає на вивчення історії .

Наступною зупинкою став музей рептилій. Ми спостерігали за плазунами, познайомились з різновидами отруйних змій, погодували черепах, тарантулів та інших рептилій. Познайомились з різними видами папуг, варанів.

Цікавим та корисним виявився візит до музею мінералів. Окрім перегляду різних виробів з каміння , уся наша група отримала можливість виготувати амулети на щастя. Розпочали з обробки каменю власноруч, а далі відбулося чарівне перетворення звичайного каміння на витвори мистецтва. Ця робота тривала 2 години, але всі були так захоплені, що не помітили як промайнув швидко час, а на згадку ми залишили сувенірні прикраси.

Окрім інтелектуальних зупинок на нас очікувала і спортивна. Сучасний спортивний комплекс радо відчинив двері дітям « Сузір’я» . Ми спробували свої сили в боулінгу, футболі й волейболі. Незабутнім було відвідування канатного парку , де на нас чатували випробування на висоті 4 і 8 метрів. Усі присутні були вражені вправністю й сміливістю маленьких українців.

Останні два дні, напрочуд спекотні , дозволили нам відвідати басейн. Мали купу вражень від краєвидів навколо водойми ,продемонстрували австрійцям майстер-клас зі стрибків у воду, випробували на міцність водні атракціони.

Це наша перша подорож до « Східної імперії»-Австрії, яка принесла море вражень й задоволень від добропорядності організаторів, неперевершених краєвидів й історичних пам’яток, а головне допомогла хоча б на маленький шматочок часу відволікти думки дітей від страшної трагедії, яка розгорнулась на території України й у нашому рідному містечку Оріхові. На згадку про себе подарували нашим новим друзям синьо-жовтий прапор й браслети, що символізують єднання думок й поглядів представників двох країн, із вірою у Перемогу нашої держави над ворогом.

 

Оксана Сєліванова

Comments:
Only authorized users can leave comments.