Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

З Днем народження, моє рідне "Сузір'я"!

Date: 1 квітня 2023 о 07:30, Refreshed 3 квітня 2023 о 11:00
331 view

П’ятдесят два роки тому наша школа переїхала в нове приміщення та 1 квітня вперше відчинилися двері нашого навчального закладу за адресою: м. Оріхів вул. Героїв Крут, 1-а. Тому стало традицією святкування дня народження нашого освітнього закладу в перший тиждень квітня.

Шановна родино «Сузір’я»!

     Уже стало традицією святкування дня народження нашого освітнього закладу в перший тиждень квітня.

     П’ятдесят два роки тому вперше відчинилися двері нашого навчального закладу   за адресою: м. Оріхів вул. Героїв Крут, 1-а,  яка була побудована в 1971 році. Це була найкраща споруда в районі. І тут навчалося більше 1500 учнів одночасно.

     Уже в новій школі учні здобували професію шофера та швачки з отриманням кваліфікаційних посвідчень, а також було запроваджено курс початкової військової підготовки.

      Міністерство освіти та науки рекомендувало досвід роботи педагогічного колективу СШ №1 для поширення в школах України.

     Щороку освітній заклад впевнено крокував дорогою освіти, застосовуючи нові програми, підручники, організовуючи перший інтернат для дітей, що проживали у віддалених селах;  гуртожиток для вчителів, навчально-виробничий комплекс, літній табір праці та відпочинку, бази відпочинку для вчителів.

      Фундатором цих новацій був педагогічний колектив на чолі з директором – Людиною, яка була віддана школі все своє життя, Заслуженим вчителем України, вчителем вищої кваліфікаційної категорії,   учителем-методистом Галичем Володимиром Івановичем.

      Світла пам'ять про тих, хто присвятив своє життя школі, залишиться в наших серцях, їхні імена записані золотими буквами в історії нашого «Сузір’я»: Павловська Г.О., Сьомченко В.С., Сидорченко Д.І., Морозова М.О., Костенко Т.М., Костенко І.М., Шудрик М.А., Шимко Н.О., Каплін І.С., Капліна О.С., Мозговий Г.О., Галич Л.К., Саєнко Л.О., Дерев’янко К.С., Хелемендик К.І., Савєтченко В.І., Дерев’янко Л.Ф., Пелешко Л.С., Шапошнікова Г.В., Лепетченко В., Голобородько А.А., Сидоренко Д.В., Журавльов О.М.

     Саме людська неповторність учителя визначає обличчя освітнього закладу. Глибока шана в нашім серці тим, кого ми називаємо педагогами-ветеранами: Соловей А.Г., Мартовод Е.Я., Петренчук Л.В., Чумаченко Б.І., Білодід Л.І., Кобелькова Г.В., Майстренко О.І., Губатенко І.І., Гризоглазова Н.В., Петрашова Н.С., Кучеренко І.П., Мороз Н.М., Коршун А.Я., Гончарова Т.О., Чабан Т.М.

     Їх щедрого дару душі вистачало не тільки на учнів, а також із  їх легкої руки багато молодих учителів прикипіли серцем до школи, стали майстрами своєї справи.

      Наша школа - це сім’я, у якої радощі  і невдачі – навпіл. Це колектив-шукач, який прагне до усього нового, прогресивного та сучасного.

     Наразі ми продовжуємо світлі традиції нашого навчального закладу. Кожний учень – це частинка великої, дружньої шкільної родини. Щорічні перемоги учнів - це досягнення і клопітка робота як вчителів, так і здобувачів освіти.

     У  2022-2023 н.р. маємо такі досягнення:

1. Піхуля Валерія (11А клас) - переможниця (І місце) МАН України; переможниця (ІІ місце) у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з англійської мови від Острозької академії; ІІІ місце у Всеукраїнському  конкурсі  есе  «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд); учасниця обласного етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім.Т.Шевченка.

2. Гаращенко Анна (11А клас) - переможниця (І місце) МАН України.

3. Потайчук Анна (11А клас) - переможниця (І місце) МАН України.

4. Кошева Софія (8А клас) - учасниця ІІІ етапу відбіркового конкурсу програми FLEX- 2023/2024 навчального року.

5. Старіков Макар (8Аклас) - переможець (ІІ місце) у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з англійської мови від Острозької академії.

6. Клейн Марія (11Бклас) - здобула золоту медаль European IBJJF Jiu ND - Gji Championshin 2022, двократна чемпіонка світу

7. Бодюл Іван (10Б клас) - учасник Всеукраїнських змагань з боксу, кандидат в майстри спорту з боксу, чемпіон Запорізької області

8. Габідуллін Ярослав (10Б клас) - учасник Всеукраїнських змагань з боксу, кандидат в майстри спорту з боксу.

9. Нікітін Ілля (10Б клас) - учасник Всеукраїнських змагань з боксу, кандидат в майстри спорту з боксу, чемпіон Запорізької області

10.Трофименко Олександра (10А клас) - учасниця ІІІ обласного етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературнуго конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2022/2023 навчальному році; I місце у Всеукраїнському конкурс есе  учнівської та студентської молоді « Мій Шевченко»; високий рейтинг результатів навчання.

11. Юренко Софія (11-Вклас) - ІІ місце у Всеукраїнському  конкурсі  есе  «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд) (обласний етап);

12. Савчук Валерія (5-В клас) - ІІІ місце у Всеукраїнському  конкурсі  есе  «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд) (обласний етап);

ІІІ місце ХХІІІ Міжнародного мовного конкурсу ім.П.Яцика (обласний етап);

13. Клейн Злата (6-А клас) - багаторазова чемпіонка України з багатьох видів єдиноборств, чемпіонка Європи з бойового самбо, багаторазова чемпіонка міжнародних змагань з бразильського джиу-джитсу.

14. Твердохліб Іван (5-В клас) - Запорізький міський турнір з дзюдо, присвячений Дню фізичної культури та спорту України (1 місце), червень 2022; Запорізький міський турнір з дзюдо «Разом до Перемоги» (1 місце) січень 2023; Відкритий турнір з дзюдо пам’яті Данілова М.К (1місце) лютий 2023, Відкритий чемпіонат міста Дніпро (2 місце).

     Наш  заклад дає  не тільки знання, а й формує наш характер.

   Велике спасибі всім нашим вчителям — вони працюють душею і за покликом серця, постійно знаходяться у творчому пошуку сьогодення.

      Сьогодні наша школа зруйнована, наш учнівський колектив проживає в обласному центрі,  в різних областях України, за кордоном. Та всі ми мріємо і віримо в  Перемогу, про повернення додому, до рідної школи… Ми віримо у відродження нашого навчального закладу…

      У ці святкові дні нашої школи бажаю всім здобувачам освіти віри у краще майбутнє,  в успіх кожного, у здійснення дитячих мрій у мирній незалежній Україні…

   Бажаю всім міцного здоров’я, бадьорості духу і натхнення! Ми — велика сім’я, і ​​наше єднання — запорука успіху і підкорення будь-яких вершин! 

      Нехай кожен наступний рік, буде роком успіху кожного! І поруч з вами будуть люди, завдяки яким ви зможете щасливо посміхатися.

     Рідна школо! Нехай безмежним буде щастя твоїх вихованців, хай врожайною буде твоя педагогічна нива, хай високо в небі, обнявшись із сонцем, пливе веселкою доля твоєї великої, дружньої сім’ї.

Директор КЗ "Опорний заклад загальної середньої освіти "Сузір'я"

Оріхівської міської ради

Наталія КУДІНА

Comments:
Only authorized users can leave comments.