Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Інклюзивна освіта

Date: 27 грудня 2022 о 22:03
225 views

26.12.2022 року на базі центру дитячої та юнацької творчості «Грані» відбулася чергова зустріч адміністрацій закладів, фахівців (консультантів) КЗ «ІРЦ» Оріхівської міської ради  та  асистентів вчителів.

Важливим компонентом розвитку дитини є її особиста зацікавленість та інтерес до запропонованої пізнавальної діяльності. Для того, аби дитина була зацікавлена навчанням, їй необхідно організовувати різноманітне та приваблююче інтелектуальне життя.  Процес розвитку та навчання – це клопітка праця, яка потребує чималих зусиль. Правильно організована освітня діяльність відкриває необмежені можливості для особистісного розвитку.

Саме тому важливо створювати рівні можливості для здобуття освіти усім категоріям дітей не оминаючи дітей з інклюзивною освітою.
В організації освітньої діяльності дітей із особливими освітніми потребами необхідно враховувати їх можливості та першочергові завдання в розвитку, підбирати альтернативні підходи у навчанні, направити в потрібне русло, робити пізнавальний процес яскравим і цікавим.

Саме тому КЗ ОЗЗСО « Сузір’я» разом з КУ «ІРЦ» постійно проводять зустрічі і аналізують роботу, для покращення навчання та виховання учнів.

Сьогодні 26.12.2022 року на базі центру дитячої та юнацької творчості «Грані» відбулася чергова зустріч адміністрацій закладів, фахівців( консультантів)  та  асистентів вчителів.

 

Під час зустрічі було проведено моніторинг індивідуальних програм розвитку  та аналіз інклюзивної освіти у Комунальному закладі «Опорному закладі «Сузір’я»  та освітніх філіях Оріхівської територіальної громади, згідно прийнятих постанов КМУ, в молодшій, середній та старшій шкільній освіті. Про особливості роботи команд психолого-педагогічного супроводу, асистентів вчителів розповіла заступник директора Пересипкіна Т.С.

Директор КЗ ОЗЗСО « Сузір’я» Кудіна Н.С. зазначила, що у 2022-2023 навчальному році організовано інклюзивне навчання для 8 дітям опорного закладу та філій, де надаються усі освітні послуги згідно розробленим програмам розвитку та адаптованим навчальним програмам в залежності від рівня підтримки здобувачів освіти.

 Директор  КЗ «ІРЦ» Оріхівської міської ради Короткова Ліана Володимирівна  наголосила про те, що до ІРЦ можуть звернутися батьки, які відчувають занепокоєння щодо розвитку дитини, незалежно від наявності у дитини інвалідності чи встановленого діагнозу.

Фахівець(консультант)  КЗ «ІРЦ» Оріхівської міської ради Калюжна Юлія Федорівна ознайомила з роботою ІРЦ в єдиній автоматизовані системі та з сучасними методиками, з якими працюють фахівці ІРЦ. Фахівець(консультант) КЗ «ІРЦ» Оріхівської міської ради Крецул Ігор Ігорович розповів, що методики відповідають світовим стандартам і забезпечують високу якість проведення комплексної оцінки розвитку дитини. Асистенти прозвітували про виконання програм розвитку дітей за перший семестр поточного року, поділилися іформацією про динаміку розвитку здобувачів освіти.

  

На завершення зустрічі директор КЗ ОЗЗСО « Сузір’я» відповіла на ряд актуальних питань, які виникали у присутніх та зазначила, що інклюзивна освіта закладу передбачає  включення дітей з ООП в класну форму навчання, але в умовах воєнного часу,якщо дитина не може навчатися в колективі, що засвідчено заявою батьків чи довідкою  від дитячого лікаря і висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, дитина може здобувати освіту за іншою формою навчання.

У зв’язку з воєнним станом, є багато запитів від батьків дітей з ООП, які змушені були змінити місце проживання. Для таких дітей використовуються різні методики під час дистанційного навчання та корекційно-розвиткових занять, зазначила голова методоб’єднання асистентів Білоус В.Л.

Психолог КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» Соловей О.В. зауважила, що  важливо підключати елементи, арттерапії, логоритміки, інтерактивних вправ для кращого бачення потреб таких учнів і зняття психологічної напруги.

Напрямки подальшої роботи визначили керівники закладів освіти та директор  КЗ «ІРЦ» Оріхівської міської ради.

Щиро дякуємо центру « Грані» за тепле та затишне середовище .

Голова методоб’єднання асистентів учителів Вікторія БІЛОУС

Comments:
Only authorized users can leave comments.